προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο ψητό με κυδώνια

Κοτόπουλο ψητό με κυδώνια

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 42 λεπ Cook Time 55 λεπ Total Time 1 ώρα 37 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το γλυκό κρασί, την καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν τα χρησιμοποιήσω), και τα κομμάτια των κυδωνιών και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένη τη κατσαρόλα, για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω σκοπίζω και αλευρώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δόσεις, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα αραδιάζω σε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωρά άνετα.

  4. Βγάζω τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιώ σε μια γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Βράζω το υγρό της κατσαρόλας όπου έβραζαν τα κυδώνια για 10 - 15 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει το μισό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω και περιχύνω το κοτόπουλο και τα κυδώνια.

  5. Ψήνω το φαγητό για 45 - 50 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν καλά μέχρι το κόκαλο. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πιλάφι.

Keywords: κοτόπουλο ψητό με κυδώνια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Terrific

  1. madelainecota32

    Terrific