προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο στο φούρνο τέλεια ψημένο

Κοτόπουλο στο φούρνο τέλεια ψημένο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 Cook Time 75 Rest Time 1 Total Time 91 ώρες Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω καλά το κοτόπουλο και αφαιρώ τα εντόσθια, αν περιέχει. Το αλατοπιπερώνω καλά μέσα κι έξω. Μέσα στην κοιλιά του στριμώχνω όλα τα κλαδάκια των μυρωδικών και το σκουπίζω καλά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και την πάπρικα και τα ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, για να γίνουν μια λεία πάστα και την αλείφω σε ολόκληρο το κοτόπουλο.
    Λαδώνω ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου.

  3. Πλένω πολύ καλά το κουτάκι της μπίρας και αφαιρώ (αν υπάρχουν) τυχόν πλαστικά ή χάρτινα στοιχεία (π.χ. ετικέτες, πλαστικές ταινίες κ.λπ.). Ανοίγω το κλειδί της μπύρας, τυλίγω ολόκληρο το κουτί με αλουμινόχαρτο, και το τοποθετώ στο κέντρο της λαμαρίνας, όρθιο. «Φοράω» το κοτόπουλο από το άνοιγμα της κοιλιάς, έτσι ώστε, να στερεωθεί όρθιο και ψηθεί περιμετρικά, χωρίς να βρίσκεται η μία του πλευρά ακουμπισμένη στο ταψί και χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσω για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Ταυτόχρονα, καθώς η περισσότερη ποσότητα της μπίρας εξατμίζεται με το ψήσιμο, θα διαποτίζει με τη γεύση της το ψαχνό και θα το νοστιμίζει, διατηρώντας το ζουμερό και τρυφερό.

  4. Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου (για να χωρέσει το όρθιο κοτόπουλο) και ψήνω για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό και, καθώς ψήνεται ομοιόμορφα, το κοτόπουλο ροδίζει ωραία και περιμετρικά και ψήνεται καλά μέχρι το εσωτερικό του.

  5. Αφαιρώ προσεκτικά το κουτάκι του αναψυκτικού και το πετάω μαζί με όση μπίρα έχει μείνει μέσα. Κόβω το κοτόπουλο σε μερίδες και το σερβίρω.

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!