προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο με μανιτάρια

Κοτόπουλο με μανιτάρια

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 12 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 42 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και στεγνώνω πολύ καλά τα φιλέτα. Τα χτυπάω με το ειδικό σφυράκι (ή με ένα βαρύ ξύλινο γουδοχέρι), αφού πρώτα τα έχω τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης, μέχρι να λεπτύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το απλώνω ομοιόμορφα για να καλύψει τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και σοτάρω τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά) για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Βάζω στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μονή στρώση, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και, χωρίς να τα γυρίσω, τηγανίζω τα φιλέτα για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.

  4. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμά τους για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους. Βγάζω τα φιλέτα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Τα διατηρώ ζεστά.

  5. Ρίχνω στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί και ξύνω τον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν στο υγρό μείγμα. Τότε, ξαναβάζω το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτω τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και γέρνω ελαφρώς το τηγάνι. Με ένα κουτάλι παίρνω κουταλιές από το καυτό ζουμί του τηγανιού και περιχύνω τα φιλέτα.

  6. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά, σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω το φαγητό για 6 - 8 λεπτά. Το μοιράζω σε πιάτα, σκορπίζω από πάνω το μαϊντανό και ραντίζω κατά βούληση με το χυμό του λεμονιού. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με απλό ρύζι πιλάφι.

Keywords: κοτόπουλο με μανιτάρια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exceptional!

  1. gargorg

    Exceptional!