προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο κάρι

Κοτόπουλο κάρι

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη μαρινάδα

Για το μαγείρεμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη μαρινάδα

  1. Σε μια λεκάνη ή σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτω τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύω καλά με τα χέρια, μέχρι να βραχούν καλά. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη λεκάνη στο ψυγείο, για 1 ώρα, μέχρι να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Για το μαγείρεμα

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βγάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα, τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζω στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα. Τα βγάζω από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τα βάζω σε μια πιατέλα.

  2. Απομακρύνω την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, για να κρυώσει το λάδι ελαφρώς, και χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο. Μόλις το λάδι σταματήσει να καπνίζει, ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, χωρίς να το αφήσω να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνω το κάρι, ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να καβουρδιστεί το μπαχαρικό και να σκορπίσει τη μυρωδιά του, και πασπαλίζω με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω, ρίχνω τον πελτέ και τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύω ξανά και σβήνω με το ζωμό.

  3. Βάζω ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και, μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

  4. Στο τελευταίο 5λεπτο, ρίχνω στην κατσαρόλα το κομμένο μήλο και το γάλα καρύδας (ή το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος), ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά και ολοκληρώνω το μαγείρεμα ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

  5. Μοιράζω το κάρι σε πιάτα και πασπαλίζω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνοδεύω με το ρύζι με σταφίδες.

Keywords: κοτόπουλο κάρι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Excellent!

  1. madelainecota32

    Excellent!