προορισμός…γεύση!

Το ξενοδοχείο THE PENINSULA σας το είχα συστήσει πριν λίγους μήνες και τώρα ήρθε η ώρα να σας ξεναγήσω στο καμάρι του PENINSULA στο εστιατόριο L’OISEAU BLANC.
Entree-Kleber-web IMG_5747-webIMG_5738-web

Στον έκτο όροφο του κτιρίου, στον τελευταίο δηλαδή θα βρούμε το BAR –RESTAURANT με το όνομα “L’ OISEAU BLANC” δηλαδή το «άσπρο πουλί»,με καταπληκτική θέα στα πιο γνωστά μνημεία του Παρισιού και φυσικά στο φετίχ μου, στο πύργο του Άιφελ, με μια μοναδική λουλουδιαστή «ταράτσα» και με μια σκεπή που ανοίγει στις καλοκαιριές και οι τυχεροί απολαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό Παρισινό ουρανό.
L'Oiseau-(2)

Ωραία θα μου πείτε, ένα ακόμη κομψό εστιατόριο με φίνα, γαλλική κουζίνα και ωραία θέα… και θα έχετε δίκιο. Αλλά θα αλλάξετε γνώμη όταν σας ανακαλύψω την ιδιαιτερότητα του.
L'Oiseau-1-web

Είναι το μοναδικό που αποδίδει φόρο τιμής σε δυο σπουδαίους πιλότους που στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στις 8 Μαίου 1927 προσπάθησαν με ένα διπλάνο (με διπλές πτέρυγες πάνω και κάτω) αεροσκάφος να διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό χωρίς να σταματήσουν και να καλύψουν τη διαδρομή Παρίσι –Νέα Υόρκη.
Biplane-web

Έτσι λοιπόν, ο CHARLES NUNGESSER και ο FRANCOIS COLI ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο BOURGET του Παρισιού με ένα τρελό και τολμηρό όνειρο για την εποχή εκείνη. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και η εξαφάνιση τους παραμένει πάντα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στο χώρο της αεροπορίας. Μια εξαφάνιση που έχει εμπνεύσει κινηματογραφικές ταινίες και πολλά βιβλία.9749-web

Και δεν είναι μόνο το όνομα του εστιατορίου L’OISEAU BLANC που μας ξυπνάει την συναρπαστική ιστορία των δυο πιλότων της γαλλικής αεροπορίας αλλά και η έκθεση φωτογραφιών και ενθυμίων στην είσοδο του εστιατορίου από το τολμηρό εγχείρημα.
Oiseau-Blanc-3-web Oiseau-Blanc-4-web

Αυτό όμως που πραγματικά είναι θεαματικό, είναι η ρεπλίκα του διπλάνου, που είναι τοποθετημένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο σαν να πετά. Βλέποντας αυτή τη ρεπλίκα δεν είναι δύσκολο να φανταστείς τους δυο πρωτοπόρους πιλότους στο τελευταίο ταξίδι της ζωής τους να παλεύουν με την κούραση, το κρύο, τις καταιγίδες και να ανοίγουν δρόμους στην ιστορία. Τους φαντάζεσαι στο ταξίδι με το πεπρωμένο τους και ανατριχιάζεις.
IMG_5648-web IMG_5649-web

Ο σεφ SYDNEY REDEL ακροβατεί περίτεχνα στη μπιστρονομική διάθεση του μενού και στα αληθινά σπουδαία τοπικά προϊόντα.
Chef-Redel-web IMG_5658-web IMG_5669-web IMG_5672-web

Παραδοσιακά γαλλικά πιάτα παίρνουν έναν αέρα φρεσκάδας και καινοτομίας χάρη στη δημιουργικότητα του και στην άρτια χρήση των σύγχρονων τεχνικών της μαγειρικής.
91f73-web

Ουσιαστική αποκωδικοποίηση, χωρίς φλυαρίες με στόχο την ανάδειξη των εξαίρετων υλικών που χρησιμοποιεί. Καραβίδες και καβούρια από τις ακτές της Βρετάνης σοταρισμένες σε αλατισμένο βούτυρο, φραγκόκοτες από το Saint-Sever αρωματικά φρέσκα με μια ελαφριά προτίμηση στο θρούμπι, σέσκουλα, λαχανικά βιολογικά και ρίζες ξεχασμένες και ταπεινές βρίσκουν όλα τη θέση τους στα πιάτα του μενού χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάθεση γαστρονομικής υπεροψίας.
Langoustines-web Carré-web

Πάνω στην ίδια λογική κινείται και ο σεφ patisier JULIEN ALVAREZ που έχει επιλέξει αγαπημένα γαλλικά κλασσικά επιδόρπια δινοντάς τους μια νέα ζωή και μια προσωπική και ιδιαίτερη ερμηνεία.
dessert-web

Μπισκότο σοκολάτας με τραγανή μαρέγκα, κρέμα σοκολάτα-φουντούκι, μπαμπά με φρούτα εποχής, κομπόστα από φρέσκα βερίκοκα με αεράτη κρέμα και σιρόπι λεμονοθύμαρου, ile flottante με μια κρεμ ανγκλέζ που σε κάνει να παραμιλάς και μια καραμέλα μάνγκου.
Δεν θα παραλείψω φυσικά το εμβληματικό γλυκό L’ENVOL που αναπαριστά το OISEAU BLANC και είναι φτιαγμένο από σορμπέ μάνγκο και φρούτα πάθους πάνω σε κουλί μάνγκου και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.
77418-web

Μια μοναδική γευστική εμπειρία σε ένα χώρο που σε καθηλώνει. Με θέα από αυτές που μόνο το Παρισάκι χαρίζει, και μια ιστορία που σε ταξιδεύει το χρόνο.
night-web

Αξίζει σας λέω και από «οικονομικής άποψης», όπως χαρακτηριστικά με ρωτάτε, λογικές τιμές για όλο αυτό που προσφέρει και μεταξύ μας δεν είναι ανάγκη να φάτε, ένα ποτήρι κρασί – από μια εξαιρετική κάρτα Γαλλικών κρασιών- στο μπαρ θα σας αποζημιώσει.
25176-web

L’OISEAU BLANC
HOTEL PENINSULA
19, AVENUE KLEBER
75116 PARIS
0158122888

MENU
2 ΠΙΑΤΑ 55 EURO
3 ΠΙΑΤΑ 78 EURO
4 ΠΙΑΤΑ 99 EURO

1 Comment

  1. Mouth-watering

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *