προορισμός…γεύση!

Τηγανίτες με σιρόπι βύσσινο

Τηγανίτες με σιρόπι βύσσινο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 45

Υλικά

Για τις τηγανίτες

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια (σποράκια ή τη σκόνη), μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προθέτω το γάλα και χτυπάω για λίγο, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1 - 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω έναν πηχτό χυλό.

  2. Σε ένα μικρό ή μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα κατσαρόλι που ζεσταίνουμε το γάλα) ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω σε δόσεις, κουταλιές από το χυλό στο καυτό λάδι. Κάθε κουταλιά απλώνει ελαφρώς, σαν μια μικρή και λίγο πλατιά τηγανίτα. Κάθε φορά ρίχνω 6 - 8 κουταλιές και τηγανίζω για 3 - 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω για 2 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Αραδιάζω τις ζεστές τηγανίτες σε μια πιατέλα και περιχύνω με το σιρόπι βύσσινο.
    Εναλλακτικά, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

Keywords: τηγανιτες με σιροπι βυσσινο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific

  1. Eve_nkld

    Terrific