προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 16 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα φύλλα

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν μια βράση. Αφήνω το σιρόπι κατά μέρος μέχρι να κρυώσει τελείως.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λείο χυλό και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την πραλίνα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη βανίλιας και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα καλά σε παχύ χυλό.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι βάζω 1 φύλλο κρούστας, τσαλακωμένο με τα χέρια μου σαν πλισέ, σαν φυσαρμόνικα. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και οι ξηροί καρποί.

  2. Αδειάζω το χυλό στα φύλλα στο ταψί και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω την πατσαβουρόπιτα για 30 - 35 λεπτά. Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω για 4 - 5 λεπτά, τη χαράζω σε μικρά ή μέτρια τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνω με το κρύο σιρόπι.

Keywords: πατσαβουροπιτα σιροπιαστη

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme

  1. manyrone

    Supreme