προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη κουρού και τα πιτάκια

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη κουρού

  1. Σε ένα μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη και λεία κρέμα. Προσθέτω το αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι, πασπαλιστά και σε δόσεις, χτυπώντας καλά με το σύρμα (ή το μίξερ) μετά από κάθε δόση, μέχρι πια το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να πρέπει να το δουλέψω μια με τα χέρια μου. Ζυμώνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Για τα πιτάκια

  1. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζω σε 30 ίσα κομμάτια, σε μέγεθος αυγού. Πιέζω κάθε κομμάτι με την παλάμη μου πάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει ένας δίσκος με διάμετρο περίπου 10 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από 1 κουτ. γλυκού γέμιση. Βρέχω κάθε δίσκο ζύμης περιμετρικά με λίγο νεράκι και τον διπλώνω στη μέση, ώστε να καλύψω τη ζύμη και να φτιάξω ένα μικρό μισοφέγγαρο.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και βάζω εκεί τα πιτάκια, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον κρόκο του αυγού με το γάλα και με το μείγμα αυτό αλείφω τα πιτάκια με ένα πινέλο. Τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και τα ψήνω για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: τυροπιτακια ζυμη κουρου

User Reviews

5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Amalia

    Εύκολη και υπέροχη ζύμη!
    Πεντανόστιμα!Τα τίμησαν μικροί και μεγάλοι !
    Ευχαριστούμε !

  2. williambuttensha

    Mouth-watering

  1. Amalia

    Εύκολη και υπέροχη ζύμη!
    Πεντανόστιμα!Τα τίμησαν μικροί και μεγάλοι !
    Ευχαριστούμε !

  2. williambuttensha

    Mouth-watering