προορισμός…γεύση!

Μαγειρίτσα στο ταψί

Μαγειρίτσα στο ταψί

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 - 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.

  2. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  3. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα.

  4. Λαδώνω ένα ταψάκι 32 εκ., και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά. Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια.

Note

Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.

Keywords: μαγειρίτσα στο ταψί

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering