προορισμός…γεύση!

Αρνίσια κότσια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας

Αρνίσια κότσια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα κότσια

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα κότσια και τα αλευρώνω παντού.
    Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, προσθέτω τα κότσια και τα σοτάρω για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στην κατσαρόλα, τα σοτάρω ανά δύο.
    Τα μεταφέρω σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα.

  2. Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα από το λάδι και το καμένο αλεύρι και ρίχνω 2 κουτ. σούπας καινούριο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω μια-δυο φορές μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω τις πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες και το χυμό ντομάτας, ανακατεύω και ρίχνω 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), την κανέλα και τα μπαχάρια. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζω το περιεχόμενό του στο ταψί με τα κότσια.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και σκεπάζω το ταψί με λαδόκολλες. Ψήνω τα κότσια για 1 ώρα, μέχρι το ψαχνό τους να μαλακώσει και να μελώσει.

Για τον πουρέ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο αλατισμένο νερό βάζω τις γλυκοπατάτες και τις βράζω για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζω, τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς για να μπορώ να τις πιάσω, και τις ξεφλουδίζω.

  2. Τις πολτοποιώ με το μύλο των λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ (όχι όμως στο μπλέντερ ή στο μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει δυσάρεστα κολλώδης).

  3. Προσθέτω στον ζεστό πουρέ 1 - 2 κουτ. σούπας βούτυρο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Τον διατηρώ κατά μέρος, ζεστό, μέχρι να ψηθούν τα κότσια.

  4. Μοιράζω τα κότσια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα του ταψιού και συνοδεύω με τον πουρέ γλυκοπατάτας.

Keywords: αρνίσιο κότσι με σάλτσα λιαστής ντομάτας,πουρέ γλυκοπατάτας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Really good!

  1. manyrone

    Really good!