προορισμός…γεύση!

Φρατζολάκια με γιαούρτι και πάπρικα

Φρατζολάκια με γιαούρτι και πάπρικα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 50 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω λίγο το νερό, αποσύρω, προσθέτω τη μαγιά και ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι για να διαλυθεί. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο, αδειάζω εκεί το μείγμα της μαγιάς, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν. Ζυμώνω για 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια απαλή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σχετικά ζεστό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθω με τις παλάμες μου σε μακρόστενο σχήμα φραντζόλας. Αν θέλω βεβαια, το χωρίζω σε περισσότερα και μικρότερα κομμάτια για να φτιάξω πιο μικρά φραντζολάκια.

  4. Τις χαράζω με λοξές τομές με τη μύτη ενός μαχαιριού, τις βάζω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω για 50 - 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Keywords: φρατζολακια με γιαουρτι παπρικα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Exciting!

  1. Eve_nkld

    Exciting!