προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), μέχρι να γίνουν λείο μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα, χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω λίγο ακόμη.

  2. Αδειάζω το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα, πάνω στο μπεν μαρί και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ενιαίο και λείο. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει αρκετά.

  3. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μέτριας, μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντάς την να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζω το 1/3 του μείγματος στη φόρμα και το καλύπτω με 6 από τις μπάρες δημητριακών, σε μονή στρώση, τις οποίες πιέζω να μισοβυθιστούν στο μείγμα. Τις σκεπάζω με άλλο 1/3 από το μείγμα και το καλύπτω με τα σνακ σοκολάτας, τα οποία μισοβυθίζω και αυτά στη σοκολάτα. Τέλος, καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Θρυμματίζω 2 από τις μπάρες δημητριακών που έχουν μείνει και σκορπίζω το τρίμμα πάνω στην κρέμα σοκολάτας.

  4. Σκεπάζω την επιφάνεια του γλυκού με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τη φόρμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Η τούρτα είναι έτοιμη.

  5. Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα και ξεφορμάρω την τούρτα. Αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη. Θρυμματίζω τις 2 τελευταίες μπάρες δημητριακών, σκορπίζω το τρίμμα στην επιφάνεια της τούρτας, την κόβω σε φέτες και σερβίρω. Οση περισσέψει τη φυλάω στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.

Keywords: τούρτα κόλαση

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Terrific

  1. gargorg

    Terrific