προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την τάρτα

Για την κρέμα σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την βάση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο. 
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.

  2. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα αλεύρι-κακάο και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή, απαλή ζύμη.

  3. Βουτυρώνω ελαφρά τα φορμάκια και στρώνω χαρτί ψησίματος. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα «στρώνω» στις ταρτιέρες, πατώντας με τα χέρια για να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Τρυπάω με ένα πιρούνι τη ζύμη, για να μη φουσκώσει με το ψήσιμο, και ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25΄.

Για την κρέμα

  1. Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζω σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 1 ώρα τουλάχιστον, να κρυώσει και να σφίξει.

  2. Μεταφέρω την κρύα κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τις τάρτες.
    Πασπαλίζω με λίγα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρω.

Keywords: τάρτα σοκολάτας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Supreme

  1. gargorg

    Supreme