προορισμός…γεύση!

Prep Time 5 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 5 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το μαγειρεύω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Το στραγγίζω αμέσως σε ψιλό σουρωτήρι-σήτα και το αφήνω κατά μέρος.

  2. Αδειάζω την κατσαρόλα με το νερό, ρίχνω εκεί το γάλα και τη φλούδα του λεμονιού και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Προσθέτω το ρύζι, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και ανακατεύω γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Όταν το γάλα ξαναπάρει μια βράση ρίχνω τη ζάχαρη και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το ρύζι να μαλακώσει καλά και να φουσκώσει. Πετάω τη φλούδα λεμονιού, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Βάζω τις σπασμένες σοκολάτες σε δύο διαφορετικά, μεγάλα μπολ. Στο ένα ρίχνω το μισό καυτό ρυζόγαλο και το άλλο ρίχνω το υπόλοιπο. Ανακατεύω αμέσως και πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε οι δύο σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό ρυζόγαλο. Αφήνω τα δύο μείγματα να κρυώσουν τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. Για να σερβίρω, εναλλάσσω σε μπολάκια (ή σε φαρδιά ποτήρια) το απλό και το σκούρο ρυζόγαλο και, αν θέλω, διακοσμώ με την τριμμένη σοκολάτα ή με καλά στραγγισμένο γλυκό βύσσινο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.

    Ρυζόγαλο δίχρωμο με δύο σοκολάτες
Keywords: ρυζόγαλο δίχρωμο με 2 σοκολάτες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Tastes great!

  1. williambuttensha

    Tastes great!