προορισμός…γεύση!

Prep Time 90 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 45 λεπτά. Servings: 3

Υλικά

Για την άλμη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για την άλμη και τα ανακατεύω. Τα αφήνω να πάρουν μια - δυο βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρό (να μην κρυώσει όμως τελείως).

  2. Παίρνω μερικά μέτρια γυάλινα βάζα, αποστειρωμένα και μοιράζω εκεί τις κομμένες πράσινες ντομάτες. Μαζί μοιράζω τα κλωνάρια και τα φύλλα σέλερι, τα κομμένα σκόρδα και τις καυτερές πιπερίτσες. Φροντίζω οι ντομάτες να πιεστούν σχετικά καλά, χωρίς μεγάλα κενά ανάμεσά τους και γεμίζω τα βάζα μέχρι 3 εκ. από το στόμιο.

  3. Απογεμίζω τα βάζα με τη χλιαρή άρμη (με όλα της τα μυρωδικά, χωρίς να τη σουρώσω) και φροντίζω να καλύψω μεν τις ντομάτες, αλλά να αφήσω ένα περιθώριο 1 εκατοστού από το στόμιο του βάζου. Εκεί ρίχνω ελαιόλαδο το οποίο πρέπει σχεδόν να ξεχειλίσει τα βάζα.

  4. Αφήνω τα βάζα όπως είναι, ανοιχτά, μέχρι η άλμη να κρυώσει εντελώς (σκεπάζω με χαρτοπετσέτες τα βάζα για να μην πάνε έντομα και σκόνη). Τότε κλείνω καλά τα βάζα, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω για όλο το βράδυ.

  5. Φυλάω τα βάζα με το τουρσί σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, για 20 - 25 ημέρες, για να ωριμάσει το τουρσί.
    Ανοίγω ένα βαζάκι, παίρνω όσο ποσότητα από ντομάτες θέλω και τις στραγγίζω (δεν χρειάζεται να τις ξεπλύνω). Τις βάζω σε πιατάκι και τις ραντίζω με ελαιόλαδο και, αν θέλω με λίγο χυμό λεμονιού.

Note

Το τουρσί διατηρείται εκτός ψυγείου, σε μέρος δροσερό και σκοτεινό. Κάθε φορά που παίρνω μερικές ντομάτες, συμπληρώνω με λίγο ελαιόλαδο για να καλύψω την επιφάνεια.

Keywords: πράσινο ντοματακι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!