προορισμός…γεύση!

Πιτάκια με περισσεύματα λαχανόρυζου

Πιτάκια με περισσεύματα λαχανόρυζου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 12

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το λαχανόρυζο και το τριμμένο κασέρι.

Για τα πιτάκια

  1. Κόβω κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 - 4 λωρίδες πλάτους 6 εκατοστών. Στη μία στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζω από 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Διπλώνω τη μία γωνία του φύλλου πάνω στη γέμιση, φτιάχνοντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζω το χιαστί δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω τελικά ένα τρίγωνο πιτάκι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες των φύλλων, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνολικά φτιάχνω 12 - 14 πιτάκια.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με το μαύρο ή το απλό σουσάμι. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα πιτάκια. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Note

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ: Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά και πιο βαριά.

Keywords: πιτακια με περισσευματα λαχανορυζου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering