προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 5 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που είναι τυλιγμένο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο στη μέση (από την στενή πλευρά) για να δημιουργηθούν 2 λωρίδες. Κόβω την κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Έτσι δημιουργούνται 8 τετράγωνα κομμάτια ζύμης. Μεταφέρω τα κομμάτια μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα. Με ένα πηρούνι, τρυπάω σε αρκετά σημεία τα τετράγωνα της ζύμης για να μη φουσκώσουν. Αλείφω τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Σκεπάζω τα φύλλα με επιφάνεια σιλικόνης (ειδική για φούρνο) ή με μια σχάρα φούρνου, -για να μην φουσκώσει πολύ η σφολιάτα - και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

  2. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
    Βγάζω τα ψημένα φύλλα και τα αφήνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω την μισή σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω απαλά. Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαιράκι το μπαστουνάκι βανίλιας, το ανοίγω και ξύνω με το μαχαίρι τα σποράκια. Τα βάζω στην κρέμα που έχω ετοιμάσει και ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω τη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα

  1. Βάζω ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας  σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και βάζω πάνω με το κορνέ μικρές ροζέτες κρέμας. Συνεχίζω με σμέουρα που τα στερεώνω προσεκτικά  πάνω στη κρέμα. Σκεπάζω με ένα ακόμη ψημένο φύλλο σφολιάτας και απλώνω ακόμη  μια δόση κρέμα πάλι σε ροζέτες.

  2. Τρίβω το τελευταίο ψημένο φύλλο με τα χέρια μου και σκορπίζω τα ψίχουλα επάνω στα μιλφέιγ. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με σμέουρα.
    Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μιλφέιγ.

Keywords: μιλφεϊγ κρεμα γιαουρτιου σμεουρα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Really good!

  1. williambuttensha

    Really good!