προορισμός…γεύση!

Λαδόψωμο

Λαδόψωμο

5 from 1 vote
4 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 55 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με το χλιαρό νερό, μέχρι να λιώσει.

  2. Σε μια λεκάνη ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω στη μέση το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μυρωδικό που θα χρησιμοποιήσω και το μείγμα της μαγιάς.

  3. Ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσουν ζύμη. Τη ζυμώνω για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύπλαστη και λεία, με σχετικά λιπαρή υφή, αφού περιέχει αρκετό λαδάκι. Εναλλακτικά, μπορώ να χτυπήσω τα υλικά για 4 - 5 λεπτά στον κάδο του μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική και να τυλιχθεί σχεδόν ολόκληρη γύρω από το γάντζο. Την κόβω στη μέση και πλάθω το κάθε κομμάτι σε καρβελάκι.

  4. Τα βάζω στο ταψί, τα σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνω για 45 λεπτά σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν σε όγκο.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χαράζω με 2 - 3 ρηχές παράλληλες τομές τα καρβελάκια και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Keywords: λαδόψωμο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Λαδόψωμο – Ντίνα Νικολάου | MINIATOURA
  2. germar

    Exciting!

  1. germar

    Exciting!