προορισμός…γεύση!

Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι

Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 8 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 18 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά τα κομμάτια του συκωτιού. Βάζω μπόλικο κρύο νερό σε μια λεκάνη, προσθέτω 1 φλιτζάνι ξίδι ή χυμό λεμονιού και ανακατεύω. Βάζω μέσα τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνω για τουλάχιστον 1 ώρα για να απομακρύνω τη βαριά μυρωδιά.

  2. Τα στραγγίξω, τα ξεπλένω και τα σκουπίζω. Βάζω σε ένα ταψάκι το κρασί, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Βάζω στο μπολ τα κομμάτια του συκωτιού, ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και το αφήνω να μαριναριστεί για 1 ώρα.

  3. Τα βγάζω από τη μαρινάδα και τα στραγγίζω, χωρίς να τα σκουπίσω.
    Βάζω να κάψει ένα σκέτο τηγάνι (ή μια αντικολλητική φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ρίξω μέσα λάδι. Μόλις το σκεύος κάψει καλά, ρίχνω το λάδι και το αφήνω να κάψει καλά. Βάζω προσεκτικά τα κομμάτια του συκωτιού στο σκεύος, σε μονή στρώση και τα αφήνω έτσι για 2 - 3 λεπτά, χωρίς να τα μετακινήσω καθόλου. Μετά τα γυρίζω προσεκτικά με μια ξύλινη σπάτουλα, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά, σκεπάζω το σκεύος και τα αφήνω να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά. Τα μαγειρεύω για άλλα 2 - 3 λεπτά, γυρίζοντας τα μερικές φορές. Προσέχω πάντα να μην τα παραψήσω γιατί θα σκληρύνουν. Δοκιμάζω με ένα πιρούνι και πρέπει να είναι τρυφερά. Αποσύρω από το τηγάνι, τα μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω αμέσως, μαζί με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή ψητές.

Keywords: συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!

  1. manyrone

    Excellent!