προορισμός…γεύση!

Μοσχάρι με μανιτάρια και κρέμα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας σε μια επίπεδη επιφάνεια, απλώνω εκεί τις φέτες του μοσχαριού και τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας. Χτυπάω καλά τις φέτες με έναν μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με έναν χονδρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, μέχρι οι φέτες να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Στη συνέχεια τις κόβω σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια για να καλυφθούν.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε μια πιατέλα.

  3. Ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρω πάντα σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού και ανακατεύω καλά.

  4. Σβήνω με 400 - 500 ml καυτό νερό και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα, ώστε ο καμένος πελτές να ξεκολλήσει και να διαλυθεί στο υγρό. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην πάρει βράση γιατί θα «κόψει».

  6. Πασπαλίζω με την πάπρικα (αν τη χρησιμοποιήσω), αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με καστανό ρύζι.

Keywords: μοσχαράκι με μανιτάρια,κρέμα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific

  1. Eve_nkld

    Terrific