προορισμός…γεύση!

Κέικ μαρμπρέ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Κέικ μαρμπρέ με γλάσο λευκής σοκολάτας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 15

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αρχίζω ετοιμάζοντας τη φόρμα μου: παίρνω λίγο από το βούτυρο, περίπου 10 γρ. και αφού το ζεστάνω, αλείφω μ’ αυτό το εσωτερικό της φόρμας και την αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύω το κακάο με 2 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το λεπτό ξύσμα του πορτοκαλιού και 4 κουταλιές από το γάλα. Τα βάζω να ζεσταθούν και να διαλυθούν. Μόλις αυτό γίνει, τα αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο κι αρχίζω να το χτυπώ ώσπου να γίνει αφράτο. Στο επόμενο βήμα ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω να τα χτυπάω μαζί. Προσθέτω ένα ένα όλα τα αυγά, πάντα χτυπώντας κι αμέσως μετά τη βανίλια.

  4. Καθώς χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ, παίρνω το αλεύρι κι αρχίζω να το ρίχνω εναλλάξ με το γάλα. Όταν το μείγμα μου έχει χτυπηθεί καλά, μεταφέρω το 1/3 από αυτό σε ένα μικρότερο μπολ.
    Αδειάζω στο μικρό μπολ το μείγμα του κακάο και τα χτυπάω μαζί. Ήρθε η στιγμή να μπει το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Αρχίζω τη διαδικασία του μαρμπρέ. Μεταφέρω το λευκό μείγμα στη φόρμα κι αμέσως μετά το μείγμα της σοκολάτας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύω τις ζύμες, φέρνοντας το πάνω κάτω.

  5. Στο μεταξύ ο φούρνος μου είναι αναμμένος στους 200°C. Βάζω μέσα τη φόρμα μου και μετά από 10-15 λεπτά τον χαμηλώνω στους 180°C και σκεπάζω το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξει».
    Αφήνω το κέικ να ψηθεί για 50΄. Τα τελευταία 10΄ χαμηλώνω το φούρνο στους 170°C. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει, όχι όμως πολύ. Το ξεφορμάρω σε πιατέλα, ενώ είναι ακόμα ζεστό έως χλιαρό. Το αφήνω να κρυώσει.

  6. Ώρα να ετοιμάσω το γλάσο της λευκής σοκολάτας. Οργανώνω το μπεν μαρί για το λιώσιμο της σοκολάτας. Αν δε μου βρίσκεται η ειδική συσκευή, προσαρμόζω ένα μεταλλικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό. Ανάβω το μάτι της κουζίνας, ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει. Κόβω σε κομματάκια την άσπρη σοκολάτα και τη βάζω στο μπολ να λιώσει, καθώς ζεσταίνεται από το νερό που βράζει από κάτω. Καθώς λιώνει, ανακατεύω μαζί της τη σκόνη του τζίντζερ.

  7. Βγάζω τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την ανακατεύω με το γιαούρτι καλά. Την αφήνω για 3-4 λεπτά και τη βάζω στο ψυγείο για να πήξει για 30΄. Η επόμενή μου κίνηση είναι να γλασάρω το κέικ μου περιχύνοντάς το με το γλάσο της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να πάει παντού. Θα δείξω λίγη υπομονή, να σταθεροποιηθεί το γλάσο και μετά από 8-10 λεπτά θα γαρνίρω το κέικ με τα νήματα της πορτοκαλόφλουδας, με τη φροντίδα ενός καλλιτέχνη!

Keywords: κέικ μαρμπρέ με γλάσο λευκής σοκολάτας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering