προορισμός…γεύση!

Muffins με καρύδια και «καρδιά» από κάστανο

Muffins με καρύδια και «καρδιά» από κάστανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 15

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω στο μπλέντερ την καρυδόψιχα και την άχνη και τα δουλεύω μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λεπτή, φίνα πούδρα. Την αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Σε ένα άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξω μια μαρέγκα αφράτη, σαν πυκνόρρευστο γιαούρτι. Προσθέτω την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστούν σφικτές κορυφές.

  3. Προσθέτω τη μαρέγκα στο μείγμα καρυδιών, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  4. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη τις κοιλότητες για μάφινς μιας φόρμας με 8 θήκες. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντάς τις κατά τα 2/3. Βάζω σε κάθε θήκη από 1 κουταλιά κρέμα κάστανου.

  5. Ψήνω τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στις θήκες και τα ξεφορμάρω. Τα αφήνω να κρυώσουν σε μια σχάρα, τα πασπαλίζω με κοσκινισμένη άχνη και τα σερβίρω.

Keywords: muffins με καρύδια,καρδιά από κάστανο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful