προορισμός…γεύση!

Την Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάουπαρευρέθηκαν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας. Πρόκειται για μια έκδοση με 114 απολαυστικές νηστίσιμες συνταγές, που θα σας κάνουν να τρώτε νηστίσιμα όλο τον χρόνο!
_mg_4077rs
_mg_0811rs
Η Ντίνα Νικολάου ακουμπάει σε παραδοσιακά γαστρονομικά μονοπάτια, συνδυάζοντας τη ματιά μιας μοντέρνας γυναίκας, αλλά και τη γνώση μιας καταξιωμένης σεφ. Τη φωτογράφιση του βιβλίου αλλά και το food styling υπογράφει ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.
Στην εκδήλωση μίλησαν η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου,  η δημοσιογράφος γεύσης Θάλεια Τσιχλάκη, ο ειδικός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, καθώς επίσης και ο σεφ και συγγραφέας Ηλίας Μαμαλάκης.
_mg_0961s _mg_4095rs
Την παρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εκδόσεων Μίνωας Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη όχι μόνο να διατηρήσουμε την παράδοση και τα έθιμα στην κουζίνα μας, αλλά και να την προχωρήσουμε τόσο, ώστε η παράδοση να δείξει τον δρόμο της εξέλιξης .«Εξάλλου, αυτό είναι που μπορεί κανείς να γευτεί στο νέο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, την εξέλιξη του παλιού σε κάτι νέο».
Ύστερα ο λόγος δόθηκε στο υπέροχο πάνελ της εκδήλωσης, που σκιαγράφησε το προφίλ μιας σύγχρονης γυναίκας, μιας παραδοσιακής μαμάς και μιας καταξιωμένης σεφ.
boukia-775_n
Όταν πήρε τον λόγο η Ντίνα Νικολάου, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά την ιστορία της γέννησης αυτού του βιβλίου, αλλά και να μάθει κάποια από τα μυστικά της κουζίνας της! Η σεφ, εμφανώς χαρούμενη αλλά και συγκινημένη, αναφέρθηκε  στις παραδοσιακές συνταγές που κληρονόμησε από τη μαμά της και τη γιαγιά της. Έπειτα, ευχαρίστησε θερμά, τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους στενούς συνεργάτες της Παναγιώτη Μπελτζινίτη και Μαίρη Μαζάνη.
_mg_0928rs boukia-565_n
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της γαστρονομίας και της showbiz, που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ντίνα Νικολάου.
Aνάμεσά τους οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γεωργία Κοφινά, Βησσαρίων Παρθένης, Δημήτρης Κατριβέσης, Έφη Γιαλούση, Κώστας Μουζάκης, ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος…
_mg_0913rs _mg_0995rs boukia-493_n boukia-893_n

Με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Γρηγορίαδη…
boukia_1067_n

Mε τους σχεδιαστές μόδας Βασίλειο Κωστέτσο και Πάρη Βαλταδώρο (δημιουργία του οποίου φορούσε η Ντίνα Νικολάου)…
_mg_0905rs boukia-077_n

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η Γωγώ Νικολάου, αδελφή της συγγραφέως και ηΕυαγγελία Παλύβου από τα κρασιά Palivou Estate.
boukia-183_n boukia-523_n
H Ελένη Ψυχούλη, η διευθύντρια του περιοδικού Olive Ιωάννα Σταμούλου και η διευθύντρια του Βήμα Gourmet Ιωάννα Σουφλέρη, ο επιχειρηματίας και σύμβουλος γαστρονομίας Χρήστος Σοκόλης…
boukia-636_n boukia-751_n boukia-923_n

…αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της γαστρονομίας, όπως Νίκος Μαούνης, Βίκυ Σμυρλή, η mamatsita Γωγώ Παπαδιονυσίου, πολύ γνωστοί και αγαπητοί food bloggers, όπως επίσης η Μαριάντα Πιερίδη, ο Γιάννης Βίτσας, και άλλοι.
Η Ντίνα Νικολάου στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γευστικά κρασιά από το κτήμα Παλυβού, το κτήμα Avantis και το κτήμα Μουσών, ποικιλίες τυριών από την εταιρεία Μεράκι Ηλιάκη, είδη σφολιάτας από τη Ζύμη Ψαχνών και κριτσίνια και μπρουσκέτες από τον φούρνο Chryssinas.
_mg_1089rs boukia-037_n boukia-395_n

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *