προορισμός…γεύση!

Μανούρι με πιπεριές Φλωρίνης και πέστο δυόσμου

Μανούρι με πιπεριές Φλωρίνης και πέστο δυόσμου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 15 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το πέστο δυόσμου

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το πέστο

  1. Χτυπάω στο γουδί (ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι) πρώτα τα φύλλα δυόσμου με τα κουκουνάρια, το τυρί και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν πολτός και σταδιακά προσθέτω ελαιόλαδο (ίσως δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω όλο), συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω κατά μέρος.

Για τις πιπεριές

  1. Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά. Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις αραδιάζω στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετώ σε ένα από τα ψηλότερα ράφια του φούρνου και τις ψήνω για 15 - 20 λεπτά περίπου, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει σχεδόν παντού. Στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζω τακτικά για να μαυρίσουν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.

  2. Μόλις μαυρίσουν τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζω αμέσως και σφικτά με διάφανη μεμβράνη ώστε να εγκλωβίσω τους υδρατμούς μέσα στο μπολ.

  3. Αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά περίπου. Στο διάστημα αυτό οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί ξεκολλούν τις φλούδες και έτσι καθαρίζω τις πιπεριές κυριολεκτικά με μια κίνηση.

  4. Από τις καθαρισμένες πιπεριές αφαιρώ τα κοτσάνια και τα σπόρια και κόβω την καθεμία κατά μήκος σε 2 - 3 φαρδιές λωρίδες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βάζω όλες σε ένα μπολ.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβω το μανούρι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Σε μια πιατέλα φτιάχνω «σάντουιτς» από 2 φέτες τυριού εναλλάξ με 2 λωρίδες πιπεριάς. Περιχύνω με το πέστο δυόσμου και σερβίρω αμέσως ή βάζω το ορεκτικό στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Keywords: μανουρι με πιπεριες φλωρινης πεστο δυοσμου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. Alexandra

    ❤️ ❤️ ❤️