προορισμός…γεύση!

Πίτσα με σουτζούκι και βάση γεμιστή με κασέρι

Πίτσα με σουτζούκι και βάση γεμιστή με κασέρι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη βάση

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Ζύμη

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ πάγκου όλα τα υλικά της ζύμης και τα χτυπάω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη ελαστική και μαλακή, που σχεδόν να τυλίγεται ολόκληρη γύρω από τον γάντζο. Εναλλακτικά, ζυμώνω με τα χέρια τα υλικά σε μια λεκανίτσα, για 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να ξεκολλά εύκολα από τα χέρια μου. Αλείφω τη ζύμη με ελάχιστο ελαιόλαδο, την σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 30 - 40 λεπτά για να φουσκώσει καλά.

Για την επιφάνεια της πίτσας

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω το μπαχάρι και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρω για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Προσθέτω τον πελτέ και τη μουστάρδα, ανακατεύω καλά, σβήνω με 50 ml νερό και προσθέτω τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύω καλά.

Πίτσα + ψήσιμο

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνω ελαφρά ένα ρηχό ταψάκι, ειδικό για πίτσα, με διάμετρο περίπου 36 - 40 εκ. (εναλλακτικά, στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).

  2. Βάζω στο κέντρο του ταψιού το ζυμάρι και το πιέζω με τις παλάμες και τα δάχτυλά μου μέχρι να απλώσει ομοιόμορφα και να καλύψει το ταψί. Απλώνω σε όλη τη επιφάνεια τη σάλτσα, σκορπάω το σουτζούκι, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά. Στο κενό αυτό περιθώριο ζύμης ρίχνω το τριμμένο κασέρι και τυλίγω την περιφέρεια της ζύμης με τρόπο ώστε να καλύψω το τυρί και να φτιάξω ένα φουσκωτό στεφάνι ζύμης (κόθρο), το οποίο θα είναι γεμιστό με το κασέρι.

  3. Καλύπτω το σουτζούκι με τις λωρίδες κασεριού. Αλείφω τον κόθρο ζύμης με το μείγμα κρόκου-γάλακτος και βάζω το ταψί στο μεσαίο ή σε ένα λίγο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου. Ψήνω την πίτσα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι ψηθεί το ζυμάρι και να χρυσίσει το τυρί. Σερβίρω την πίτσα ζεστή.

Keywords: πίτσα με σουτζούκι,βάση γεμιστή με κασέρι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific

  1. germar

    Terrific