προορισμός…γεύση!

Κεφτέδες φασολιών με πικάντικο γιαούρτι

Κεφτέδες φασολιών με πικάντικο γιαούρτι

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 2 ώρα Rest Time 12 ώρα Total Time 14 ώρες 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τους κεφτέδες

Για το πικάντικο γιαούρτι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Φασόλια

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Τα αφήνω να πάρουν μερικές βράσεις, ξαφρίζοντας στο διάστημα αυτό, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός στην επιφάνεια. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω τα φασόλια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην διαλύονται. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω.

Κεφτέδες

  1. Στραγγίζω τα φασόλια και τα ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ. Τα δουλεύω με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να κομματιαστούν καλά αλλά να μην γίνουν πουρές. Τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει καλά το μείγμα.

  2. Το βγάζω από το ψυγείο, πλάθω κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους (σαν μικρό μανταρίνι) και τους πιέζω ελαφρώς με την παλάμη μου για να πλατύνουν. Τους αλευρώνω και τους τινάζω για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.

  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει βάζω τους κεφτέδες σε δόσεις. Τους τηγανίζω για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πικάντικο γιαούρτι

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
    Σερβίρω τους κεφτέδες ζεστούς ή χλιαρούς και συνοδεύω με το πικάντικο γιαούρτι και μια σαλάτα εποχής.

Keywords: κεφτέδες φασολιών με πικάντικο γιαούρτι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific