προορισμός…γεύση!

Prep Time 90 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 10 ώρες 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 - 5 εκ. και προσθέτω το κρεμμύδι στο οποίο έχω καρφώσει τα γαρίφαλα.

  2. Αφήνω τα ρεβίθια να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να διαλύονται. Τα στραγγίζω και πετάω το κρεμμύδι.

  3. Αδειάζω την κατσαρόλα, την ξεπλένω και βάζω εκεί να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν κοχλάσει ρίχνω τα βλίτα και τα ζεματίζω για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό). Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω με κρύο νερό μέσα στο σουρωτήρι.

  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό. Αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί ρίχνω τα στραγγισμένα ρεβίθια και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω, από πάνω τους σκορπίζω το μείγμα του τηγανιού και καλύπτω με το ρύζι. Αλατοπιπερώνω ξανά και σκεπάζω το ρύζι με τα βλίτα. Τέλος, ρίχνω τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή τον άνηθο).

  6. Περιχύνω προσεκτικά με 1 λίτρο νερό και σκεπάζω σφικτά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνω το φαγητό για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το αφήνω να κρυώσει λίγο, περιχύνω με το χυμό λεμονιού και σερβίρω.

Keywords: ρεβιθορυζο φουρνου με βλιτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Supreme

  1. gargorg

    Supreme