προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες

Κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα

Για την σάλτσα

Για τις πατάτες

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κοτόπουλο

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το turmeric, το τζίντζερ, το σκόρδο και το chilli. Αλατίζω και ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Με μια τσιμπίδα βάζω λίγους λίγους τους κύβους του κοτόπουλου και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους αφήνω στην άκρη.

Για την σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το ξύλο κανέλας, το κάρδαμο, το chilli και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτω την πάστα tikka, την σάλτσα tikka masala, το masala κετσαπ, τον ζωμό και αλατίζω. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.

  3. Ρίχνω τις σοταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τις αρωματικές πατάτες.

Για τις πατάτες

  1. Καθαρίζω τις πατάτες και τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Δεν πρέπει να παραβράσουν. Τις σουρώνω και κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο.

  2. Bάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω τους σπόρους κύμινου. Τους καβουρδίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και ρίχνω το ελαιόλαδο. Προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω υπόλοιπα τα μπαχαρικά και συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατίζω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη. Προσθέτω το νερό που είχα κρατήσει στην άκρη από το βράσιμο. Μαγειρεύω για 15 λεπτά και προσθέτω τις πατάτες ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και τις σερβίρω με το κοτόπουλο tikka masala.

Keywords: κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Yummy

  1. madelainecota32

    Yummy