προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, κατά προτίμηση με βαρύ, χονδρό πυθμένα. Τη σκεπάζω με το καπάκι της, τη βάζω στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω το χταπόδι για 20 – 25 λεπτά. Στο διάστημα αυτό θα βγάλει τα άφθονα υγρά του, τα οποία θα μελώσουν. Προσοχή: Δεν προσθέτω καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι θα σφίξει, θα σκληρύνει.

  2. Ανοίγω την κατσαρόλα και ρίχνω το ελαιόλαδο, το κρασί, τη δάφνη, την κανέλα και το θυμάρι. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια) με τους χυμούς τους, το νερό και πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέτω και λίγο αλάτι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια-μπουκιές και το μεταφέρω σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το κοφτό μακαρονάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύω. Ψήνω το φαγητό για 25 – 30 λεπτά, μέχρι το μακαρονάκι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και να μαλακώσει. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Keywords: χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful