προορισμός…γεύση!

Γαρίδες με σάλτσα κάρυ και αρωματικό μπασμάτι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το ρύζι

Για τις γαρίδες

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το ρύζι

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ. ζεστό νερό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες.

Για τις γαρίδες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτω τα μπαχαρικά, τη δάφνη και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνω το γάλα καρύδας και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Ρίχνω τις γαριδούλες και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.

    Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Keywords: γαριδες σαλτσα καρυ αρωματικο μπασματι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Really good!

  1. Eve_nkld

    Really good!