προορισμός…γεύση!

01 neo logo winery.cdrΗ ιστορία της οικογένειας Καραμήτρου συνδέεται άρρηκτα με τον Μεσενικόλα και χάνεται στο βάθος του χρόνου. Δε χάνει ωστόσο σε καμιά χρονική στιγμή την σύνδεσή της με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοτεχνία.
Σύμφωνα με τις πηγές η οικογένεια Καραμήτρου κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μετακινήθηκε από την Ευρυτανία και εγκαταστάθηκε στον Μεσενικόλα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Η δημιουργία της τεχνητής Λίμνης Ν. Πλαστήρα (ολοκληρώθηκε το 1959) σε απόσταση αναπνοής από τους αμπελώνες του Μεσενικόλα, βελτιώνει τις ήδη εξαιρετικές συνθήκες για την παραγωγή διαλεχτών σταφυλιών και θαυμάσιων κρασιών. Στην ούτως ή άλλως «ευλογημένη» χωροταξία των αμπελώνων (υψόμετρο 700μ. , στις πλαγιές των Αγράφων, έδαφος αργιλοπηλώδες), προστίθεται τώρα η αλλαγή του μικροκλίματος κάνοντας τις συνθήκες ιδανικές!
BOTTLES 1 Το έδαφος έχει προετοιμαστεί με προσεκτικά βήματα από τους προγόνους. Έτσι ο Γιώργος Καραμήτρος το 1990 (μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Οινοτεχνία) παραλαμβάνει την σκυτάλη και αρχίζει να πραγματοποιεί το μεγάλο του όνειρο : τη δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου στο χωριό του , μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ για την παραγωγή κρασιών ποιοτικών, που θα κάνουν τον Μεσενικόλα ξακουστό σε όλον τον κόσμο. Τον ενδιαφέρει εξίσου όμως να διασωθούν οι αρχαίες ελληνικές ποικιλίες, να τονωθεί η αμπελοκαλλιέργεια, να μείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο.
Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Βλέπει νέους τρόπους καλλιέργειας, οινοποίησης. Ψάχνει τις καλύτερες μηχανές για το Οινοποιείο, αγοράζει βαρέλια από τη Γαλλία.
Το 2000 το οινοποιείο (δυναμικής 400.οοο φιαλών ετησίως) ξεκινά με την εμφιάλωση του ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΟΠΑΠ. Είναι μια ημερομηνία σταθμός για την οικογένεια Καραμήτρου.
Από τότε τα προσεκτικά βήματα, η πίστη στην εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, η συνεχής παρουσία σε Εκθέσεις και Γευσιγνωσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο εκσυγχρονισμός και ο εμπλουτισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού του οινοποιείου και οι βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου, έχουν κάνει τα κρασιά «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. KARAMITROS» γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Από το «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. KARAMITROS» σήμερα παράγονται 200.000 φιάλες περίπου. Δέκα ετικέτες από τις ποικιλίες Μαύρο Μεσενικόλα, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αμβούργου, Ασσύρτικο, Ροδίτη, Μπατίκι, Chardonnay, Syrah, Gabernet Sauvignon, Carignan περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να γίνετε μέλος της μεγάλης παρέας των φίλων των κρασιών του οινοποιείου.
Τα κρασιά «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G.KARAMITROS» μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένες Κάβες, wine bar, εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Νέα Υόρκη, στον Καναδά, στο Βέλγιο, τη Γερμανία την Αγγλία, την Αυστρία, την Κύπρο.

WINERY MONSIEUR NICOLAS by G.KARAMITROS
ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑΣ 43067 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τηλ.: 24410 70871
Fax: 24410 70871
HTTP://www.domainemessenicolas.gr
e-mail: info@domainemessenicolas .gr
Facebook: Winery Monsieur Nicolas
Le Petit Cirque

1 Comment

  1. Mouth-watering

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *