προορισμός…γεύση!

Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο

Γύρος στο φούρνο με ανάμεικτα κρέατα

Γύρος στο φούρνο με ανάμεικτα κρέατα

0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 21 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τον γύρο

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ετοιμάζω το κρέας

    Τοποθετώ τα κρέατα σε 3 διαφορετικά πιάτα.

  2. Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. 

  3. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτω την κέτσαπ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύω καλά. 

  4. Μοιράζω τη σάλτσα στα 3 κρέατα και τα αλείφω να πάει παντού.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  6. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετώ εναλλάξ φέτες από τα 3 κρέατα σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο του χαρτιού.

  7. Επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση κρεάτος.

  8. Σηκώνω τη μια πλευρά του χαρτιού από τον πάγκο και φέρνω τα κρέατα στο κέντρο.

  9. Επαναφέρω το χαρτί στον πάγκο. 

  10. Σηκώνω την αντίθετη πλευρά του χαρτιού και φέρνω τα κρέατα να «καθίσουν» επάνω στο άλλο άκρο. 

  11. Κρατάω το φύλλο του χαρτιού επάνω στο ρολό και τυλίγω όλο το γύρο καλά. 

  12. Δένω με σπάγγο και τυλίγω το ρολό με αλουμινόχαρτο.

  13. Ψήνω το γύρο για 1 ώρα. 

  14. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

  15. Σερβίρισμα

    Σερβίρω αν θέλω, με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Keywords: γύρος, στο φούρνο, κρέας
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *