Λουκάνικα Bier Bratwurst γεμιστά με τυριά και καυτερή σάλτσα

proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 20΄ 4 μερίδες

 

Αν αγαπάτε τα πικάντικα, είμαι σίγουρη, ότι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Βαυαρικά λουκάνικα με σάλτσα τσίλι και λιωμένα τυριά. Συνοδέψτε τα με παγωμένη μπύρα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 λουκάνικα Bier Bratwurst Μουτεβελής
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω την πάστα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τα δύο τυριά.
Χαράζω τα λουκάνικα, κάθετα στη μέση, προσέχοντας να μην τα κόψω μέχρι την άκρη τους.
Τα ανοίγω λίγο και με ένα κουταλάκι βάζω κατά μήκος, λίγη από την καυτερή σάλτσα. Γεμίζω με αρκετά τυριά και τοποθετώ τα λουκάνικα σε ένα ταψάκι, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζω το ταψάκι στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρω αμέσως.