22 & 23 Mαρτίου: Η Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα για chef, μάγειρες και επαγγελματίες στο Cooking Workshop Consulting

22 Μαρτίου – «Γαλλικές αλμυρές τερίνες, οι σάλτσες τους και η εξέλιξή τους στην επαγγελματικής του εκδοχή»
Οι τερίνες, οι οποίες έχουν πάρει το όνομά τους από το πήλινο σκεύος που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να τις ετοιμάσουν και ήταν το πρόχειρο κολατσιό των γάλλων, έχουν εξελιχθεί πραγματικά σε έργα τέχνης, κομψής αισθητικής και πεδίο τολμηρών γευστικών συνδυασμών.
Θα τις βρούμε σε όλους τους συνδυασμούς πια, στα πιο σικ εστιατόρια αλλά και στα καφέ της γειτονιάς στην κλασσική τους μορφή, να συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί στην ώρα του απεριτίφ των γάλλων.
Βάση αυτής της λογικής, πάμε να αποκωδικοποιήσουμε διάφορους τύπους τερίνας και να παρασκευάσουμε τέσσερις αλμυρές τερίνες, -μια από κάθε είδος-, που συνοδεύονται και γαρνίρονται με ωραίες σάλτσες, άλλες κλασσικές και άλλες καινοτόμες.

  • Τερίνα με σπαράγγια και φρέσκο τυρί και sauce κόκκινης πιπεριάς
  • Τερίνα με καρότα σε ζελέ καρότου
  • Τερίνα ψαριών (μπακαλιάρου και σολομού) με κόκκινη μαγιονέζα
  • Τερίνα με κουνέλι και φουντούκια με sauce μουστάρδας
  • Τερίνα με ουρά βοδινή και sauce caffe de Paris

Info:
Ημερομηνίες:
Τετάρτη 22/3/2017
Ώρα:
18:00
Διάρκεια:
 4 ώρες το κάθε σεμινάριο
Τμήμα 40 ατόμων
Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting  Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625.  2310 277280
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ με την Chef Ντίνα Νικολάου καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου.
(θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )

23 Μαρτίου – «Γαλλικές αλμυρές και γλυκές τάρτες, οι ζύμες τους, οι γεμίσεις τους και η εξέλιξη αυτών στην επαγγελματική τους εκδοχή»
Οι τάρτες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γαλλική γαστρονομία.
Στις μέρες μας τις συναντάμε παντού, σε διαφορετικές μορφές και με ιδιαίτερες προσεγγίσεις, από το φούρνο της γειτονιάς, στο καθημερινό μπιστρό και και μέχρι και τριάστερα γαλλικά εστιατόριο, συνεχίζουν να κατέχουν μια ξεχωριστή θέση και να αποτελούν πόλο γευστικής έλξης για τους καταναλωτές.
Με φρούτα, με λαχανικά, με κρέμες, με σοκολάτα, με χίλια δυο υλικά, με διαφορετικές υφές, με λαχταριστή και ευφάνταστη όψη, είναι ένα μεγάλο «όπλο» για να γοητεύσουμε τους πελάτες και να τους χαρίσουμε πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες.
Πάμε να τις γνωρίσουμε μέσα από σωστές τεχνικές, να ανακαλύψουμε κανούργιους συνδυασμούς και να δούμε πως θα τις εντάξουμε στα μενού των εστιατορίων μας.
Οι συνταγές που θα αναλυθούν, θα μελετηθούν, θα παρασκευαστούν και θα δοθούν εναλλακτικές προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

  • Tarte / pate sable
    Τάρτα με ζύμη σαμπλέ, γέμιση με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
  • Τarte/ pate sable aux amandes
    Τάρτα με ζύμη σαμπλέ με αμύγδαλα και γέμιση αχλάδια και σύκα
  • Quiche/Pate brisee sale
    Κις με ζύμη μπριζέ αλμυρή και γέμιση κολοκυθάκια, κατσικίσιο φρέσκο τυρί και κουκουνάρια
  • Tarte/Pate brisee sale
    Τάρτα με ζύμη μπριζέ αλμυρή με άγρια μανιτάρια και κονφί πάπιας

Info:
Ημερομηνίες:
Τετάρτη 22/3/2017 Τερίνες | Πέμπτη 23/3/2017 – Τάρτες
Ώρα:
18:00
Διάρκεια:
 4 ώρες το κάθε σεμινάριο
Τμήμα 40 ατόμων
Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting  Κατούνη 28 Θεσσαλονίκη 54625.  2310 277280
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής  ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ  με την Chef Ντίνα Νικολάου καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου.
(θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές )

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ BLACK MONDAY
Θέλοντας να ευχαριστήσουμε  όλους τους φίλους μας επαγγελματίες και σπουδαστές που μας στηρίζουν στα σεμινάρια μαγειρικής του Cooking Workshop Consulting, σας προσφέρουμε και τα δυο σεμινάρια της Chef  Ντίνα Νικόλαου στην μοναδική προσφορά των 150€
Παρακολουθήστε και τα 2 Σεμινάρια στην τιμή των 150€ από 120€ έκαστο.
Κάντε την εγγραφή σας σε όποιο από τα δυο σεμινάρια θέλετε και δώστε τον κωδικό (120+120=150€) στο σχόλιο της φόρμας εγγραφής.
Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης.
Κράτηση θέσης για ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΣ
Κράτηση θέσης για ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ