προορισμός…γεύση!

Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τα τονοκεφτεδάκια

Για τη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα τονοκεφτεδάκια

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την καλά στυμμένη ψίχα, τον κομματιασμένο τόνο, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι, λίγο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει λίγο.

  2. Στη συνέχεια βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και βάρους περίπου 25 γρ. το καθένα (όσο ένα μεγαλούτσικο καρύδι). Βάζω αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώνω τα κεφτεδάκια από όλες τις μεριές.

  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, μόλις κάψει τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 2 - 3 λεπτά, σε δόσεις των 7 - 8 κομματιών, ρολάροντάς τα μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τις κομμένες ελιές και 1 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό νερό. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτω αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και βάζω τα τηγανισμένα τονοκεφτεδάκια. Τα σιγομαγειρεύω για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή με τηγανητές πατάτες.

Keywords: τονοκεφτεδακια με σαλτσα ντοματας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!