προορισμός…γεύση!

Ένα πράγμα που με συγκινεί τις γιορτινές μέρες είναι η αγάπη που δείχνουμε ως λαός, στην παράδοση. Κάθε σπίτι «πασπαλίζετε» με άχνη και ποτίζετε με μπόλικο μέλι και σιρόπι. Η ατμόσφαιρα ευωδιάζει από τις μυρωδιές της κανέλας και του μοσχοκάρυδου. Οι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, τα βουτυρωμένα, τραγανά φύλλα, δίνουν και παίρνουν.
Εκτός από τα κλασικά μελομακάρονα, τους αφράτους κουραμπιέδες και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, όλες οι μαγείρισσες φροντίζουν να σερβίρουν και κάποιο παραδοσιακό σιροπιαστό. Ένα αφράτο γαλακτομπούρεκο, έναν μεγαλειώδη μπακλαβά, ένα βουτυράτο κανταΐφι… Φυσικά η επιλογή των καλύτερων υλικών είναι το μυστικό για την επιτυχία τους.
Πάντα διαλέγω φρέσκους ξηρούς καρπούς που τους καβουρδίζω για να γίνουν τραγανοί. Χρησιμοποιώ φρέσκο βούτυρο γάλακτος και προϊόντα ζύμης από την Ζύμη Ψαχνών που ξέρω ότι θα «σταθούν» στο ύψος των περιστάσεων.

Φύλλο κρούστας Ζύμη Ψαχνών
kroustev
Το επιλέγω γιατί μετά το σιρόπιασμα παραμένει τραγανό χωρίς να μουλιάζει. Το χρησιμοποιώ για γαλακτομπούρεκο, πορτοκαλόπιτα, αμυγδαλωτά σε φύλλο κρούστας, δίπλες, σαραγλί, στρούντελ, βυσσινογαλακτομπούρεκο…
4948

Φύλλο Βηρυτού Ζύμη Ψαχνών
viritou
Λεπτό, αέρινο αλλά και ανθεκτικό.
Το ιδανικό για τον μπακλαβά, τα μπακλαβαδάκια βέργας, σαραγλάκια γεμιστά με παγωτό…
1824

Φύλλο Κανταΐφι Ζύμη Ψαχνώνkataifi Αφράτο με διαχωρισμένες ίνες και λεπτή υφή.
Κανταϊφάκια με κρέμα, κανταΐφι παραδοσιακό, με κρέμα γαλακτομπούρεκου, κανταϊφένιες μπουκίτσες, φλογέρες με κρέμα.
4921P

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *