προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την ζύμη

Για την κρέμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και με δύο πιρούνια ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι, έτσι ώστε να μοιάζει με χονδρά ψίχουλα. Δεν πρέπει να δουλέψετε τη ζύμη με τα χέρια γιατί το βούτυρο θα ζεσταθεί και θα μαλακώσει.

  2. Ρίχνω κουταλιά-κουταλιά το παγωμένο νερό και συνεχίζω δουλεύοντας με τα πιρούνια να ενώσω τα υλικά της ζύμης. Για να καταλάβω πόσο νερό χρειάζεται η ζύμη, αφού ρίξω τις 3 κουταλιές, παίρνω ένα μικρό κομματάκι και το πλάθω με τα χέρια.  Αν η ζύμη ενώνεται δεν χρειάζεται άλλο νερό, αν σκορπίζει προσθέτω λίγο ακόμη.  Δεν πρέπει να έχει πολύ νερό η ζύμη γιατί θα είναι σκληρή όταν ψηθεί.

  3. Ρίχνοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μου ζυμώνω μία-δύο φορές τη ζύμη και σχηματίζω μια μπάλα.  Πιέζω την μπάλα της ζύμης για να έχει πιο επίπεδο σχήμα, την τυλίγω με μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  4. Παίρνω δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ ενδιάμεσά τους τη ζύμη. Ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο ½ εκ. ύψος περίπου. Βουτυρώνω ελαφρά 8 ταρτάκια ή μια ταρτιέρα 22-24 εκ. Κόβω τη ζύμη σε δίσκους και την απλώνω στα ταρτάκια, πιέζοντας να καλύψω τα τοιχώματα χωρίς να υπάρχουν φουσκώματα και κενά. Στρώνω ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια της ζύμης και ρίχνω λίγα φασόλια. Ψήνω τα άδεια ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.

Για το σιρόπι

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το σιρόπι γρεναδίνης σε μέτρια φωτιά, για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει. Το αφήνω κατά μέρος.

Για την κρέμα βανίλιας

  1. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω το μπαστουνάκι βανίλιας και «ξύνω» τα σποράκια του.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τα σποράκια από τις βανίλιες και αφήνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κρόκους, το ολόκληρο αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Με μια κουτάλα για σούπα ρίχνω λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο μπολ με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σίρμα. Αφού ρίξω τουλάχιστον 2 κουτάλες γάλα στο μπολ, αδειάζω το μίγμα που έχει δημιουργηθεί, στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

  3. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) σκεπάζω με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνω την κρέμα να κρυώσει για 1 ώρα, στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα

  1. Ξεφορμάρω τις ψημένες τάρτες και τις γεμίζω με αρκετή κρέμα. Μοιράζω τους σπόρους των ροδιών και ραντίζω με το σιρόπι γρεναδίνης.
    Σερβίρω αμέσως

    Ταρτάκια με κρέμα βανίλιας και ρόδι
Keywords: ταρτακια κρεμα βανιλιας ροδι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exciting!

  1. Alexandra

    Exciting!